Evde Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi

By Gizem - 12:00



Merhaba dostlarım! Karantinada kendimizi yemeğe vermişken evde denediğimiz ve beğendiğimiz çıtır çıtır lahmacun tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Tadı çok güzeldi :) İnternetten uzun süre önce aldığımız tarifi kendi el ayarımıza göre değiştirdik ve en güzeli böyle tutuyor garanti verebiliriz :) Tarif annemin kendi ağzından.  Bu blogtaki yazılar ve kişisel görseller 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu tarafından gerek cezai gerekse hukuki yönden korunmaktadır. Kullanılamaz,kopyalanamaz.

Hamur için malzemeler: 

  1. 5-5.5 su bardağı un
  2. 1 paket kabartma tuzu
  3. 1silme yemek kaşığı tuz
  4. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  5. 1su bardağı ılık su
  6. 1.5 su bardağı süt



İç harç için malzemeler:

  1. 400 gram orta yağlı kıyma (Kişi sayınıza ve evdeki kıyma miktarına göre değiştirebilirsiniz)
  2. 2 tane kuru soğan
  3. 3 tane yeşil biber
  4. 1 tane domates
  5. 5-6 dal maydanoz
  6. 1 yemek kaşığı domates salçası
  7. 1 yemek kaşığı biber salçası
  8. 4 yemek kaşığı sıvıyağ 
  9. Damak zevkinize göre tuz


Hamur ve iç harcın yapımı:


⬤ İlk olarak yapıma hamurdan başlıyoruz. Hamur kabına un,kabartma tozu,tuz,sıvı yağ,ılık su ve sütü alarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.Yuımuşak ve ele yapışan bir hamur olacak,un kalitesine göre kıvam değişebileceği için ele yapışır bir kıvam alınca eklemeyi bırakabilirsiniz. Hamuru limon büyüklüğünde bezelere bölüyoruz bu tariften benim tavamın büyüklüğüne göre 16 tane çıktı siz tavanızın boyutuna göre daha büyük veya küçük yapabilirsiniz.
Altına un serpiştirilmiş tepsiye bezeleri dizip üzerini temiz bir bezle kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.



⬤ İç harcı için,soğanları küçük küçük küpler halinde,biberlerimizi ince ince doğruyoruz. Daha sonra domatesi rendeliyoruz.Domates salçası, biber salçası,sıvı yağ ,maydanoz ve ardından kıymayı ekliyoruz. Damak tadınıza göre tuz,pulbiber, karabiber ve sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.İç harcını karıştırıyoruz. 

Hamurun açılması ve pişirme aşaması : 

⬤ Hamurdan bir beze alıp tezgaha un serperek bezemizi oklava veya merdane yardımıyla aşağı yukarı tabak büyüklüğünde açıyoruz. Burada sizin pişirme tavanızın boyutu önemli göz kararı ayarlayabilirsiniz. Yapıştıkça un serperek devam edin. Hazırladığımız iç harcından hamurun üzerine her yere eşit gelecek şekilde ne az ne çok olarak koyuyoruz.Önceden ısıttığımız tavaya lahmacunu alarak tavanın kapağı kapalı şekilde orta ateşte pişiriyoruz.Yaklaşık 2-3 dakikalık bir pişirme süresi var bu süreçte buharın çıkmaması için kapağını açmıyoruz.Daha sonra kapağı açıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Lahmacunlarımız hazır :) AFİYET OLSUN ♥ Yanına marul,maydanoz ve limonla servis edebilirsiniz :) 




HERKESE SAĞLIKLI,HUZURLU,MUTLU BİR HAFTA DİLERİM..


Blogtaki bütün yazılar kendi düşüncelerim,yorumlarım ve izlenimlerimdir hiçbiri izinsiz kullanılamaz,kopyalanamaz.



  • Share:

You Might Also Like

5 yorum

  1. Yapmayın böyle şeyler zaten kilo aldık 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığım kiloları takip etmeyi bıraktım ben artık :))

      Sil
  2. Afiyet olsun. Bende çok seviyorum ev yapımı lahmacunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim evet çok güzel oluyor :))

      Sil
  3. Çok güzel olmuş ellerine sağlık, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil