Paulo Coelho-Simyacı Kitabı

By Gizem - 16:51




Merhaba dostlarım! Yeni yılın ilk kitap incelemesi. Kitabı daha birkaç saat önce bitirdim ve sıcağı sıcağına yazmak istedim. Çoktan okunması gereken kitaplardan biriydi benim için. Bitirdiğim için çok mutluyum. 


Kitapla ilgili kaçırdığım bir yer var mı acaba diye düşündüğüm için Youtube üzerinden Barış Özcan'ın Simyacı kitabı ile ilgili bir videosunu izledim. Videoda Coelho'ya yaşayan yazarlar içerisinde bir eseri en fazla farklı dile çevirilen kişi unvanı verildiğini öğrendim. Barış Özcan'ın videosunu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz. 


Simyacı kitabı, Kişisel Menkıbe üzerine yazılmış bir kitap. Kitabı okuduktan sonra bu insanların gerçekten var olmadığını ama birisi tarafından yazıldığını düşününce bir yazar gerçekten nasıl bu seviyeye ulaşmış olabilir diye düşündüm. 





Çobanlık yapan Santiago'nun kişisel menkıbesini aramasını,peşinden gitmesini anlatan Coelho; kader,evren,hayaller,azim gibi kavramların üzerinde durmuş aslında. İnsanın kaderini yaşamak,amacını gerçekleştirmek,hayallerinin peşine düşmek için nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlatmış. Karşısına çıkan zorluklara karşı sabreden Santiago bize kitabı bitirdikten sonra yol gösterici oluyor aslında. 

Kitapta evrenin biz gerçekten bir şeyi çok istersek ve bunun için çabalarsak bizimle konuşabileceğini, isteğimize ulaşmamız için bize işaretler göndererek yardım edeceği anlatılmış. Kitabın sonlarına doğru da bir şeyin "çok" görülmesinin evrenin kulağına gidebileceğini ve ona daha azını verebileceği gibi bir noktaya değinilmiş. Güzel bir mesaj bence.

Kitabı okumayanların gerçekten okumasını çok istediğim için kitapla ilgili spoiler vermek yerine kitaba dair birkaç ilgi çekici yandan bahsederek kitaba karşı sizleri heveslendirmek istedim. Umarım en kısa zamanda Simyacı kitabını okursunuz. 

Öğrencilik hayatı malum kitabı alamadığım için pdf üzerinden okudum o yüzden koyduğum fotoğrafların hiçbirisi bana ait değildir :) 





Bu blogtaki yazılar ve kişisel görseller 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu tarafından gerek cezai gerekse hukuki yönden korunmaktadır. Kullanılamaz,kopyalanamaz.
HERKESE SAĞLIKLI,HUZURLU,MUTLU BİR HAFTA DİLERİM..


Blogtaki bütün yazılar kendi düşüncelerim,yorumlarım ve izlenimlerimdir hiçbiri izinsiz kullanılamaz,kopyalanamaz.

  • Share:

You Might Also Like

7 yorum

  1. Severek okuyup bitirdiğim bir kitaptı, teşekkürler inceleme için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel yorumun için :)

      Sil
  2. Paulo Coelho'yu severim. Bu kitap da uzun süredir listemde ama bir türlü sıra gelmedi, en kısa zamanda okumak istiyorum! İyi seneler diliyorum bu arada ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi seneler diliyorum çok çok ❤️ Okursan senden de bir paylaşım isterim :))

      Sil
  3. Simyacı'yı bu sene okuyacağım inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy hadi inşallah bir yazısını da senin blogtan okuruz :)

      Sil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil