Parabenin Zararları Nelerdir?

By Gizem - 11:00


୭ Merhaba dostlarım! Çoğumuz sadece sağlımıza dikkat ederek değil çeşitli kozmetik ürünleriyle de kendimize yatırım yapıyoruz.Kadın,erkek ayrımı olmayan bir kişisel bakımdan bahsediyorum. Son yıllarda piyasaya "doğal" etiketiyle sürülen ürünlerin daha fazla satış yaptığına şahit oluyoruz.Çünkü bilinçlendikçe kimyasallardan korkmaya başlıyoruz. Fakat reklamlarda,influencerlarda vs sık sık gördüğümüz ürünlerin içeriği de o kadar güvenilir olmayabiliyor. Gelin bugün sık sık karşılaştığımız parabeni bir mercek altına alalım. 

୭  Parabenin kozmetik ürünlerinin içerisinde olmasının sebebi tamamen ürünün kullanım ömrünü uzatmak için. Deodorant,şampuan,bakım/nemlendirici kremler,güneş kremleri,makyaj malzemeleri,diş macunu...akla gelebilecek birçok ürünün içerisine giriyor maalesef.




୭ Alerjik reaksiyonlara ve cilt rahatsızlıklarına sebep olduğu gibi meme kanserine yol açtığı düşünülmekte.Kanser hastalarının biyopsisinde parabene rastladığımız gibi bilimsel araştırmaların sonucunda birçok tümörde de bu kimyasalla karşılaşıyoruz. Dr. Darbre makalesinde, 20 meme kanseri hastasından toplanan dokularda 20ng/g paraben biriktiğini tespit ettiğini açıkladı.Hassas ciltlerde egzamaya yol açması ise çok büyük bir ihtimal olarak görülüyor. 




୭  Parabenin içindeki metil,probil ve bütil maddeleri endokrin sistemi ve vücutta birikerek hormonları etkiliyor. Meme kanseri için en önemli ürün ise deodorantmış. Bu yüzden riski azaltmak için mutlaka içeriğinde paraben bulunmayan deodorantlara yönelmeliymişiz. 

୭  %25in üzerinde paraben bulunduğu zaman ürünün ciddi bir şekilde etken madde olabiliyor. Zaten paraben içeren ürünler daha erken yaşlanmaya sebep oluyor. 

Umarım bilgilendirici bir yazı olmuştur. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim :)



Bu blogtaki yazılar ve kişisel görseller 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu tarafından gerek cezai gerekse hukuki yönden korunmaktadır. Kullanılamaz,kopyalanamaz.
HERKESE SAĞLIKLI,HUZURLU,MUTLU BİR HAFTA DİLERİM..


Blogtaki bütün yazılar kendi düşüncelerim,yorumlarım ve izlenimlerimdir hiçbiri izinsiz kullanılamaz,kopyalanamaz.

  • Share:

You Might Also Like

1 yorum