Renkli Lens Deneyimim|Solotica

By Gizem - 15:22



Herkese merhaba! Bu yazımda uzuuun zamandır isteyip de daha yeni kullanmaya başladığım solotica renkli lenslerden bahseceğim, iyi okumalar! 

Bayadır aklımda olan bir şeydi bu renkli lensler. İlgisi olmayan arkadaşlarım solotica nedir ne alaka diye düşüncelere kapılabilir şu anda. Solotica bir lens markası. Şeffaf,renkli,numaralı,numarasız.Yıllardır internetten online satış yapan bu markanın kendi adında bir mağazası yoktu fakat İstanbul'da bir mağazası açıldı bildiğim kadarıyla. Birçok optikçi de bulunan güvenilir bir marka diyebilirim kendi izlenimlerime göre. 

Geçtiğimiz mart ayında doğum günüm vardı. Arkadaşlarım hediye olarak istediğim renkli lensleri aldılar(❤) Başlarda mavi isterken sarı saçlarım ve açık tenimle yeşil lenslerin ben de daha güzel ve doğal duracağına inandım çevrenin etkisiyle :D 

Birçok renk çeşidi var. Birkaç tane de kendi içinde kategorileri var. Renk isimleri hep aynı fakat serilere göre farklılık gösteriyor.

Natural Colors: Gerçekten adından da anlaşılacağı gibi doğal görünümü vaat eden bir seri. Hareli ve haresiz çeşitleri var. (Nedir bu hare? Lensin dışındaki ince siyah çerçeve olup/olmaması)

EK BİLGİ: Natural Colors SOLFLEX aylık(1-3) ay kullanım demektir. Solflex yazısını görmüyorsanız bilin ki o lens yıllık olarak satılıyor.

Hidrocor: Çok çok canlı renkleri var. Bana kalırsa birkaç seçeneği hariç çok yapay duruyor. Cosplay yapacak arkadaşların kullanacağı cinsten lensler. Ben doğal görünüm arayanlara bu seriyi pek önermem :) 




Hangi rengi aldım ? 


Natural Colors Solflex Esmeralda rengini aldım. İnternette çok araştırdım markanın yeşil lenslerini. Youtube dan bulabildiğim vidolarını izledim gözde duruşuyla ilgili ama tabiki internetteki gibi değil. Bu açıdan size şunun garantisini verebilirim internette görüp aldığınız renkle elinize ulaşan renk arasında mutlaka farklılık olacaktır. 

LENS GÖZÜMDEN TAŞTI! Gerçekten bunun olma ihtimali sanırım çok düşüktür ama evet benim başıma geldi..Gözümün çapı lense göre küçük olduğu için taktığım zaman lensin kendi gözümden büyük olduğunu fark edebiliyorum. :((

Bilgilendirme sonrası kendi lensimden bahsecek olursam; Rengi beklediğimden çok daha açık ve canlı geldi oysaki ben daha koyu ve doğal lensler bekliyordum. Bu açıdan hayal kırıklığına uğradım. Yukarıda yazdığım gibi boyutuyla ilgili bir sıkıntım oldu.Dışarıdan bakıldığında büyük olup olmaması belli olmasa da gözümden büyük olduğu için görüntü kalitemi etkiledi, bulanık görüyorum taktığımda bu da haliyle beni rahatsız ediyor, gözümde bir süre sonra sulanma yapıyor ve psikolojik mi bilmiyorum ama çok kısa bir süre taksam bile başım ağrıyor çıkarttığımda gözlerimde müthiş bir rahatlama hissediyorum. 




Çok fazla memnun kalan olduğu gibi memnun kalmayanlarda elbette var. Boyut olarak yapabileceğim bir şey yok ölçüm yapılıp alınan bir lens olmadığı için şansıma kurban gittim. Onun yanı sıra memnun olmadığım tek şey rengi oldu lensin beklediğimden çok çok farklı.

Anladığınız üzere ben lensi günlük hayatımda kullanamadım. Sipariş etmek isteyenler varsa aranızda iyi araştırıp almasını tavsiye ederim. Markayı kötüleme gibi bir durum söz konusu değil, gözünüzle uyumu,rengi tutmayabiliyor işte bu konuda iyi bir araştırma gerek. 

DİPNOT: 100ml solüsyon+2lens kabı çıkıyor kutudan. Lens kaplarından biri direk lensin yanında gönderilirken diğeri solüsyonlu pakete dahil.

BENİM KARGOM BEKLEDİĞİMDEN ÇOOK UZUN SÜREDE GELDİ BU AÇIDAN MEMNUN KALMADIM. Dedikleri gün kargoya vermediler. 

Detaylıca anlatmaya çalıştım tüm bilgilerimi. İnşallah işinize yarar. 




Bu blogtaki yazılar ve kişisel görseller 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu tarafından gerek cezai gerekse hukuki yönden korunmaktadır. Kullanılamaz,kopyalanamaz.
HERKESE SAĞLIKLI,HUZURLU,MUTLU BİR HAFTA DİLERİM..


Blogtaki bütün yazılar kendi düşüncelerim,yorumlarım ve izlenimlerimdir hiçbiri izinsiz kullanılamaz,kopyalanamaz.

  • Share:

You Might Also Like

4 yorum

  1. Lens takmak zor olmuyor mu ? Ben lens kullanmak zorunda olsam nasıl takarım amaca bilmiyorum. Renk seçenekleri numara meselesi falan güzel fakat takıp çıkartma meselesi biraz beni korkutuyor doğrusu :)

    YanıtlaSil
  2. maşallah güzel olmuuuuş. peki büyük olunca düşmüyo mu raatsız etmiyo muuuu :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba İrem;

    Siteni çok beğendik ve selam vermek istedik!

    Görkem CAN

    https://gorkemcan.com

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Gizem ! Bir de bu siteyi denersen memnun kalırsın diye düşündüm.
    www.lensmarket.com

    YanıtlaSil