Mükemmeliyetçi Anne Baba Olmayın!

By Gizem - 19:03

Her şeyin dört dörtlük olmasını istemek,kişinin kendisine ve çevresine vereceği en büyük zararlardan biridir. Kendi hayatındaki her şeyin yolunda gitmesini isterken kendi kendini bunaltır,daraltır ailesine ise bir çok olayda hayatı zindan eder!

Bu mükemmeliyetçi insanlar bir de anne baba olunca sormayın! Attığınız her adımı düzgün atmalısın aman dikkkaatt şşş yanlış olmaz ha! 

Sevgili anne ve babalar, ileride kendinden emin-özgüveni tam- dimdik ayakları üzernde duran,bakışlarıyla,konuşmasıyla her zaman çevreyi etkisi altına alan ve girdiği ortamlarda sevilen,eğlenceli hatta ve hatta başarılı çocuklarınız olsun istiyorsanız, onları ayaklarınızın altında ezmeyin.

Memnun olmayı öğrenin. Karşınızdaki kişi çocuğunuz değil bir başkası olsa takdir edeceksiniz bir çoğunuz biliyorum,fakat çocuğunuzu yerin dibine sokmayın!

Neden birinci değilsin,neden onun gibi daha iyi bir yerde okumuyorsun,neden çok kazanmıyorsun,senden hiçbir şey olmaz,sana inancım yok,senin başarabileceğini düşünmüyorum,sen bir hiçsin... bla bla bla uzar gider bu cümleler.

Kıyaslama..sizin sürekli başkalarıyla yaptığınız o kıyaslamaları çocuklarınız da biliyor? Aklı yerinde çocuklarınız varsa bahsettiğiniz insanların kendilerine oranla daha iyi olduklarını zaten görüyor bu çocuklar! Sürekli insanların kafasına kakmak bıktırır,sinirlendirir,mutsuz bireyler haline getirir.

İnsanoğlu yaratılıştan beri takdir edilmek,onaylanmak ister. Emeklerine karşı çocuklarınızı takdir etmeyi öğrenin. Heves kırmayın,bizden zoru başarmamızı isterken siz kolaya kaçıp sinire,kötü söze,aşağılamaya sığınmayın.

Özgüveni yüksek bireyler istiyorsanız çocuklarınızı aşağılamayın,aşağılamayın,aşağılamayın!!!!

Çocuklarınızı kendinizden soğutmayın,ders çalışırken nefret kustuğu insan haline gelmeyin,işe gittiğindeki zoraki hayatın sebebi olmayın,evlenip kurtulmak adına cahilliğe sürüklemeyin,evden kaçmak için dışarda gece yarılarına kadar durmalarına sebebiyet vermeyin.

İleriki hayatlarında, bıraktığınız izleri altın kutuda saklasınlar üstünü karalamak yerine. 

Çocuklarınızın bir insan olduğunu unutmayın.
Bazı şeyleri alışkanlık haline getirmeyin.




Bu blogtaki yazılar ve kişisel görseller 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu tarafından gerek cezai gerekse hukuki yönden korunmaktadır. Kullanılamaz,kopyalanamaz.
HERKESE SAĞLIKLI,HUZURLU,MUTLU BİR HAFTA DİLERİM..


Blogtaki bütün yazılar kendi düşüncelerim,yorumlarım ve izlenimlerimdir hiçbiri izinsiz kullanılamaz,kopyalanamaz.

  • Share:

You Might Also Like

1 yorum

  1. Çok doğru demişsiniz. Belki çocukların kişiliklerini olumsuz yönde etkiliyoruz. Ben de bazen kardeşimin üzerine gidebiliyorum bu konularda, yanlış yaptığımı farkedip çenemi tutuyorum artık :)

    YanıtlaSil