Powerbank Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

By Gizem - 21:55



Powerbank bir ihtiyaç mı ? Powerbank alınmalı mı ? Powerbank alırken nelere dikkat edinmeli ? 

Sosyal medyayı aktif kullanan veya sürekli internetle haşır neşir olan insanlar bu "şarj" sıkıntısını genellikle çekmiştir hatta çekmeye devam ediyordur. 

İphone,Samsung,Lg...Markası ne olursa olsun bir süre sonra bataryalar ilk güne göre daha az gidiyor,şarj daha çabuk bitiyor. O ilk gün alınan telefonun şarjı 1.5 gün giderken artık günde üç kere şarja kadar geliyor durum. Neden ? 
Genel anlamda telefon kullanan çoğu insanın bildiği ama doğru olup olmadığı tartışmalı olsa da BATARYANIZI YİYİP BİTİREN DURUMLAR ŞU ŞEKİLDE;
🔻Telefonunuzun şarj durumu %25 in altına sıklıkla düşürülmemeli.
🔻Güç tasarrufu/Düşük Pil Gücü sık sık kullanılmamalı.
🔻Telefon şarjdayken çek-tak yapılmamalı. 
🔻Telefon tam dolmadan çekilmemeli. 
🔻Yüzde %40 ların üstündeyken şarja devamlı olarak takılmamalı.
🔻Gereksiz geçmiş,uygulama kalıntıları telefondan atılmalı.

Yine de her ne olursa olsun telefon kullanımının kaç saat olduğuyla alakalı durum. Bütün gün boyunca sosyal medya hesapları arasında mekik dokuyan birisi piyasanın en iyi telefonunu da alsa o telefon bir süre sonra çok rahatlıkla günde iki kere şarj edilmek zorunda kalır. TELEFON BAĞIMLILIĞINA SON! HAYATIMIZI ASKIYA ALIYORUZ! Bağımlılığı azaltarak hayatımızda neler kaçırdığımızı görmek istiyorsanız bu yazıma tık tık. 


💥Telefonla çok oynuyorum,priz başında oturmaktan sıkılıyorum, acil işim/toplantım var/yola çıkacağım ne yapacağım ? Tabii ki powerbank. 
Powerbank Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?
Powerbank mah değeri telefonunuzu kaç kere şarj edebileceğinizi gösterir size.Ama şöyle bir durum var 2500 mAh değerindeki bataryaya sahip bir telefon tam 2500 mAh lık bir powerbank ile %100 dolmaz. Aradaki enerji kaybı vs. hesaplanmalı. 10000 mAh üstünde bir powerbank alırsanız zırt pırt şarj etme derdiniz olmaz uzun süreli yanınızda taşıyabilirsiniz. 
Powerbank kutusunun üzerinde muhtemelen yazılı olan 5V1A veya 5V2A şeklindeki ifadenin 5V kısmı sabit fakat A yazan amper değeri değişkendir. 2000 mAh bataryaya sahip bir telefonu 2Amper aşağı yukarı 1 saatte şarj eder 1Amper de bu durumda 2 saat şarj ediyor olacaktır. Bu durumda amper değerin şarj etme hızını gösterdiğini anlıyoruz.

💖Benim kullandığım Samsung markasına ait 11,300 mAh değerinde 5V2A çıkışlı bir powerbank. Ben hepsiburada.com dan aldım. Mağaza fiyatlarına göre çok daha uygundu. Alalı 2 aya yakın oldu çok şükür hiçbir sorunla karşılaşmadım. Kargo verdikten ertesi gün veya iki gün sonra ürün kapıma geldi. Fiyat olarak 90 küsür bir şeye aldım kargo parasıyla 100 lirayı bulmuştu hatırladığım kadarıyla. SİZE ÖNEMLİ TAVSİYEM daha ucuz diye kandırmaca çin malı ürünlerine sakın bulaşmayın. 


Benim tek sıkıntım Samsung kullanmadığım için Powerbank'i şarj ederken evde Samsung şarj aleti için aile bireylerinin peşinde gezmek oldu :D  Bilmeyenler için bu ürüne özel bir şey değil henüz piyasada iPhone şarj aletiyle direk şarj olan bir powerbank yok Usb girişi sayesinde bilgisayarlarınızdan da şarj edebilirsiniz.

Benim Powerbank hakkında bildiklerim ve aldığım powerbank hakkında yorumlarım bu kadar almak isteyenleriniz varsa umarım yararlı olmuştur :)

LİNK BIRAKTIĞIM SATICIYLA HERHANGİ BİR ANLAŞMAM VEYA İŞBİRLİĞİM YOKTUR OLABİLECEK SORUNLARDAN SORUMLU DEĞİLİM :)) 




Bu blogtaki yazılar ve kişisel görseller 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu tarafından gerek cezai gerekse hukuki yönden korunmaktadır. Kullanılamaz,kopyalanamaz.
HERKESE SAĞLIKLI,HUZURLU,MUTLU BİR HAFTA DİLERİM..


Blogtaki bütün yazılar kendi düşüncelerim,yorumlarım ve izlenimlerimdir hiçbiri izinsiz kullanılamaz,kopyalanamaz.

  • Share:

You Might Also Like

19 yorum

  1. Şimdilik bana lazim olmadi canm ama güzel bilgilendirmissin :) ilk resimdeki ne kadar ciciymisss 💕😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh ne güzel lazım olmaması daha iyi 💕

      Sil
  2. Her birini denedim kabloları 1 aya kalmaz bozuluyor. En iyi kablo bence h&m kablosu. Powerbank konusunda istediğinizi alabilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İphone kullandığım için usb girişinden kendi şarj aleti kablomla şarj ediyorum ben :)))

      Sil
  3. Benim telefonum da ek batarya da samsung. Çok memnunum. Yazının en başındaki unicorn biçimindeki bataryaya bayıldım... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayıldımmm ama kesin çin malıdır güzel Türkiyem de böyle şeyler nerdeee :)))

      Sil
  4. asusun ki var bende de memnunum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asusun powerbank ini pek görmedim ama diğer elektronik eşyalarından ben de çok memnunum :))

      Sil
  5. Telefonlar çok gelişti ama batarya sorununu çözemediler. Bende de powerbank var hiç kullanmadım.İyi aklıma getirdiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almadan önce de yaşıyordum gayet güzel ama aldığımdan beri ben biraz bağımlısı oldum ay yerimden kalkmıyım powerbank tak gitsin ay priz başında beklemiyim powerbank tak gitsin :))

      Sil
  6. GüçBankası'nı hiç denememiştim..faydalı bilgiler olmuş,kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyup yorumladığınız için ben teşekkür ederim :)))

      Sil
  7. Ayy onsuz olmuyokiii :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, takip etkinliğinden geldim. :) Kitap, film vs. için beklerim.

    YanıtlaSil
  9. Aman haa sakın taşınabilir powerbank almayin. Hangi marka oluraa olsun telefonunuzu çöpe atmis olursunuz.

    Onların telefona verdiği akim ile prizin verdiği akim cok farklı..

    Ha telefonunuz kötü ise kullanin. Ama sifir ise iyiyse sakin almayin.

    Ben teknik serviste önceleri çalmışlığım oldu çırak tarzi. Ustalar powerbank almayin derlerdi. Gelen telefonlarsan da bozuk olarak bu powerdan kaynakli oldugunu sa görmüştüm.

    Ben sadece tecrubemi söylüyorum bu benim gorusumdur.

    Iyi arastirmissiniz gizem hanim .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa duyuyorum bu dediklerinizi şaşkınlık içindeyim,powerbank uzun zamandır elimden düşmüyor çok üzüldüm bu duyduklarıma 😁 Çok teşekkür ederim bilgilendirici yorumunuz için mutlaka dikkat edeceğim :)

      Sil