1 Film 1 Dizi 1 Kitap | Mayıs

By Gizem - 19:02

    



 💓Merhaba dostlarım! Bu yazıyı yazmak için geciktiğimin farkındayım 😢 Bir haftadır aklımdaydı yazmak ama film,kitap seçmekte zorlandım ve mayıs bitti! 

       Nisan ayında yazdığim 1 Film 1 Şarkı etkinliğinde amacım bir ay içinde izlediğimiz dizi ve filmlerden,okuduğumuz kitaplardan,dinlediğimiz şarkılardan bir tanesini blog aleminde paylaşmak hem de bu sayede tanışmak. Gecikmeli de olsa bu etkinliği uzun süre daha elimden geldiğince devam ettirmeyi düşünüyorum. Nisan yazım için tık tık!



   💥 Bu ay da yine bir sürü film izledim  ama en beğendiğim "Mandariinid" filmiydi. Kafkasya'da savaş başlar,herkes bu savaştan canını,malını kurtarmak için Estonya'ya göç eder. Ivo ve Margus isimli iki yaşlı haricinde köydekilerin hepsi Gürcü ve Çeçenlerden kaçmıştır. Ivo marangozluk yapıyor, Margus ise mandalina yetiştiriyor kocaman bahçesinde. Herkes gittikten sonra da bu değişmiyor.Margus un mandalinalarına, Ivo kasa yapıyor bu ikili iş birliğiyle bunları savaş başlamadan satmayı planlıyor. Maalesef geç kalarak Gürcü ve Çecen lerin savaşında ortada kalıyorlar. Dram içerikli bir film. Bence bütçe olarak diğer filmlere göre çok az maaliyetli,küçük bir alanda bir kaç kişi arasında geçiyor film. Çok beğendim filmi.Imdb puanı 8,3/10 İZLEMELİSİİNİİZZ👍 

     Son zamanlarda izlemeseniz bile mutlaka duyduğunuz "fi"dizisine bende başladım 👏👏👏 Türk dizisi olarak zaman zaman izlemeye başladığım diziler olmuyor değil. Annemlerle oturup birkaç bölüm izliyorum ama hiç devam ettiğim olmadı 😁 Günde bir sezon yabancı diziyi özellikle sitcom dizileri neredeyse bitiriyorum ama Türk dizilerinin uzunluğune ve her bölümde bir entrika olmasına dayanamiyorum! Fi dizisi konu olarak kitap uyarlaması olduğu için bence cok güzel. Gereksiz yoğun aşk sahneleri veya biri bitmeden yenisini anlamaya çalıştığımız entrikaları görmüyoruz. Ama 1 saat oluşundan hala biraz şikayetçiyim! Art arda bölümleri izlemeyi çok seviyorum,bunu fi izlerken yapamıyorum koca iki saatte iki bölüme vakit harcıyorum hala son bölüme gelipte haftada bir iki bölüm moduna giremediğim için bu durumdayım sanırım :)) İzlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.

🍃 Kitap olarak henüz bitirmediğim bir şey önereceğim. Bitirmediğim için önerip önermemekte biraz kararsız oosam da eminim bitireceğim o yüzden söylememde bir sakınca yok bence :)) Orhan Pamuk "Kırmızı Saçlı Kadın" Bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. Çabucak,sıkılmadan okunacak bir kitap. 

Bu ay izleidiği,okuduğu,dinlediği şeyleri paylaşması için ben;
Fatma Üzmez
• Esseve Rin
Momentos
Kağıttan Dünyam
Eylülannesi
AnnesininPrensesi

Arkadaşlarımı etkinliğe davet ediyorum sizler de kendi etkinliklerinizde blogger arkadaşlarumızı davetlerseniz daha farklı şeyler görüp,tanışmış oluruz 💕 

             


Bu blogtaki yazılar ve kişisel görseller 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu tarafından gerek cezai gerekse hukuki yönden korunmaktadır. Kullanılamaz,kopyalanamaz.
HERKESE SAĞLIKLI,HUZURLU,MUTLU BİR HAFTA DİLERİM..


Blogtaki bütün yazılar kendi düşüncelerim,yorumlarım ve izlenimlerimdir hiçbiri izinsiz kullanılamaz,kopyalanamaz.

  • Share:

You Might Also Like

29 yorum

  1. Teşekkür ederim gizem en kısa sürede etkinliğine cvp vereceğim...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim davetin için ♥‿♥ Daha geçenlerde aklıma gelmişti katılsam ya ben de bu etkinliğe diye :D Davet etmen çok manidar oldu, artık kesin katılmalıyım :))

    Filmi daha önce hiç duymamıştım. Konusu ilgi çekici, puanı da yüksek olduğuna göre finallerden sonra izlemek için not alayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılman çok iyi olur en kısa zamanda bekliyorum yazını :))

      Sil
  3. mandarin izledim güzel film. fi izlemedim. kırmızı saçlı okumadım. bugün bir diziye başladım. 13 reasons why adında. izle çok heycanlıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende izlemeyi düsünüyordum bakcam bugun o diziye :):))

      Sil
    2. şimdi bitirdim yaa of of neydi yaa :)

      Sil
  4. Fi cok guzel birde duzenli yayinlasalar beklerken yaslandik 😁

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler sevgili Gizem... ben de en kısa zamanda yanıtlayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekliyorumm :))

      Sil
    2. Gecikmeli oldu ama nihayet yayınladım sevgili Gizem :)

      http://sezerozsen.blogspot.com.tr/2017/06/mim-1film-1kitap-1dizi.html

      Sil
    3. Hemen geliyoruuum :))

      Sil
  6. Filmi görmemiştim listeye eklendi fırsat olunca izlerim inaşllah.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar Fi yi bende izliyorum.Gerçekten biraz uzun internet dizisine göre.İlk bölümde uyumuştum hatta:)Ama yinede başarılı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet başarılı ama ne yazıkki son dakikalarda hep sıkılıyorum :))

      Sil
  8. Merhaba, blogunuzu yeni keşfettim, hemen takibe aldım :)
    Sizi de bloguma beklerim
    http://kucukkayipdunya.wordpress.com

    YanıtlaSil
  9. İkisi bir arada olmaz heyecanı kaçar karar seninn :))

    YanıtlaSil
  10. Güzel olmuş tavsiyeler canım:))

    YanıtlaSil
  11. Fi'ye merak edip başladım ilk bölümünü izledim aradan bir ay geçti daha yeni ikinci bölümünü izledim :D Sanırım beni pek sarmadı ama bazen başı sarmıyor sonuna doğru beğeniyorum belki bu da öyle olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok uzun ben de çok sıkılıyorum izlerken sonlara doğru :))

      Sil
  12. Fi izlemedim ama romanını okudum. Daha avrupai tarzda ilişkileri anlatıyor. Bizden biraz uzak gibi geldi. Mandariinid filmini de ilk kez duydum ve merak ettim, izleyebilirim. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,fi için çok doğru bir tespit yapmışsınız

      Sil
  13. Bu tarz öneri yazılarını okumak çok keyifli oluyor aslında. Baya ilham kaynağım oldun, yeni keşfettim ve yazılarını çok beğendim. :)

    Ben de arada öneri yazıları yazıyorum belki bakmak istersin. :)

    http://engineeringvibes.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  14. Güzel yazı olmuş ama sitenizin tasarımını degiştirirseniz bence daha çok kişiye hitap edebilirsiniz.

    Buradan daha iyi bir blogger teması indirebilirsiniz

    YanıtlaSil