Makyaj Fırçalarını Temizlemenin En Kolay Yolu

By Gizem - 00:30


Merhabalar! Yazmak için sabırsızlanıyordum,bugüne nasipmiş. Başlıktan anlaşıldığı gibi bu yazıda kendi makyaj fırçalarımı kolay ve ucuz yoldan nasıl yıkayıp arındırdığımı yazdım umarım sizlere de bir fikir olur :)

İnternette görenleriniz olmuştur, ali express gibi sitelerde silikonun üzerinde tümsekler olan makyaj temizleme aletleri satılıyor yaklaşık 1 dolara veya bunu plastiğin üzerine silikon tabancayla şeritler çizerek yapanlar da var. Benimde uzun süredir bu makyaj temizleyici aklımdaydı ama ali express gibi yurtdışı sitelerinden gelmesini bir ay beklemek istemiyordum ve şans eseri bir şey keşfettim. 


Bu aç kapa salamlardan birinin kabını atacakken dışındaki tırtıklı tümsekler dikkatimi çekti ve bir aydınlanma yaşadım 😁 Acaba bundan makyaj temizleyici olur mu ? Kenarlarını kestim,iyice yıkadım ve denedim..

OLDUU!! :)

Far,karıştırma,dağıtma,kapatıcı,aydınlatıcı.. boyutlarında çok büyük olmayan ilk fotoğraftaki  gibi fırçalarda gayet güzel işe yarıyor. Ben fırçalarımı bebek şampuanlarıyla yıkıyorum. Yüzüme sürdüğüm bir şey olduğu için en sağlıklısının böyle olduğunu düşünüyorum. Kullandığım bebek şampuanın içinde paraben vs yok ama sabunların organik olmayanlarının hepsinde cilde zarar verecek kimyasal maddeler oluyor. 




Fırçamı ıslatıyorum aynı şekilde plastik kabı da suyla ıslatıyorum. Birazcık kaba birazcık fırçaya bebek şampuanını koyuyorum. O çıkıntılı kısımlara sürttükçe suyun,köpüğün renk değiştirdiğini görmeye başlıyorsunuz zaten. Büyük boydaki fırçalarda mükemmel bir sonuç almadım ama yıkarken her türlü kolaylık sağlıyor. Başta bahsettiğim far,karıştırma,dağıtma,kapatıcı,aydınlatıcı...gibi küçük fırçalarda çok çok iyi işe yarıyor. Bir fırça üzerinde kaç dakika oyalanırdım tamamen çıktı mı çıkmadı mı diye şimdi çabucak yıkıyorum hepsini.

Fikir tamamen bana ait bütün telif hakları bende 😁 Plastik olduğu için hijyenik olması açısından su şişesi gibi düşünürsek sürekli sürekli kullanmak iyi değil o yüzden çok uzun süre kullanmanızı tavsiye etmem yenilemekte fayda var :) 



Şampuanlayıp köpürtme ve durulama işlemini ikinci kez yaptığımda fırçadaki makyaj malzemeleri çıkmış oluyor ama dediğim gibi büyük fırçalarda bu plastik sadece bir adım olabiliyor maalesef tamamen temizleyip çıkarıyor diyemem. Bu yüzden büyük fırçaları da elimle sıkıştıra sıkıştıra akıtıyorum makyaj malzemesini bu işlemleri yaptıkça beyazlıyor fırça.
Umarım sizlere de iyi bir fikir olmuştur deneyip herhangi bir sosyal medyada paylaşmak isteyen arkadaşlarımın blogumun adını vermeleri beni çok memnun eder,teşekkürler :)



Bu blogtaki yazılar ve kişisel görseller 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu tarafından gerek cezai gerekse hukuki yönden korunmaktadır. Kullanılamaz,kopyalanamaz.
HERKESE SAĞLIKLI,HUZURLU,MUTLU BİR HAFTA DİLERİM..


Blogtaki bütün yazılar kendi düşüncelerim,yorumlarım ve izlenimlerimdir hiçbiri izinsiz kullanılamaz,kopyalanamaz.

  • Share:

You Might Also Like

18 yorum

  1. Ne güzel bir yöntem bulmuşsunuz. Oh tertemiz fırçalar!

    YanıtlaSil
  2. Aç kapa salam fikrini çok beğendim salam alınca deneyeceğim :) Peki ayda bir mi haftada bir mi bu işlemi yapıyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftada bir yapmayı tercih ediyorum ama çoğu zaman aksıyor bir ayı geçmemesine dikkat ederek kafama göre yapıyorum biraz :))

      Sil
  3. Süpermişş ;)

    YanıtlaSil
  4. Hahaa ne güzel bulmussun canm :) ellerine saglk

    YanıtlaSil
  5. Bende tesadufen bazi sac fircalarinin sapindaki cikintili slikonu fark ettim, bilmem hiç dikkatini ceken oldu mu 🙈😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa hiç dikkatimi çekmemişti şimdi sen diyince fark ettim benimkinin sapı da çıkıntılı bir düşünmek lazımmm 😊😊

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. İşte budur,pratik Türk kadını.Valla tebrik ederim,aklıma hiç gelmeyecek bir yöntem...

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar guzel bir yontem kesinlikle deneyecegim!Akliniza saglik vallahi...

    YanıtlaSil
  9. şahane valla :) Bu arada blog keşif etkinliğinden buldum sizi, takipteyim bana da beklerim sevgiler :) https://efsaninguncesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil