Gezdim,Tozdum | KAHRAMANMARAŞ

By Gizem - 20:29



💥Merhaba dostlarım! Bayram öncesi bir kaç şehri gezdik ailemle beraber. Güzel ülkemin ne çok kültürü varmış meğer! Her şehrin ayrı bir güzelliği ayrı bir kültürü,havası var. Her şehri farklı bir yazıda paylaşmak istiyorum,ilk önce Kahramanmaraş'tan bahsetmek istedim..




➽İlk önce Kahramanmaraş'tan bahsetmek istememin sebebi Kahramanmaraş'ta pek turistik bir yer olmayışı açıkçası.. Güneydoğunun/doğunun tarihi yerleri olsun,camileri,kültürü vs çok fazladır ama Kahramanmaraş'ta bu durum biraz az.Cami,türbe ya da farklı yerleri çok fazla ama en fazla beş dakika gezilebilecek yerler genel olarak..



➽Maraş'a gidip mutlaka gezilmesi gereken yer bence Tarihi Maraş Çarşısı.(Suk-ı Maraş) 
Bir sürü çarşının toplanmış halini düşünün. Örneğin bir kapıdan giriyorsunuz sadece bakır satılan bir çarşının içine dalıyorsunuz işte orası bakırcılar çarşısı. O çarşının içinden sadece altın,gümüş satılan bir yere giriyorsunuz kuyumcular çarşısına girmiş oluyorsunuz. Bu şekilde toplama bütün çarşının adı Tarihi Maraş Çarşısı,biraz ilginç.



➽Çarşı içinde ve genel anlamda Kahramanmaraş'ta en çok dikkatimi çeken şey herkesin tarzı,giyinişi,şivesi değişik. Net bir şey söylemek bence biraz zor. Diğer doğu şehirlerine göre çok değişik insan gördüm. Kadınların örtünme şekilleri,eşarplarını bağlama şekilleri bile o kadar çok çeşitlilikte ki. Her türlü insan görmek mümkün.




➽Bakırcılar Çarşısı tek başına kocaman bir çarşı olarak Gaziantep'te de var ama onu da Antep yazısında anlatacağım :))

➽Çarşı normal bir çarşı dan farklı değil. Kıyafet,eşarp,maraş dondurması,ayakkabı,bakır olan her şey,süs eşyaları...Bir sürü şey bulmak mümkün.

➽Çarşının içinde bir sürü camii çıkışı var. Her çıkışta farklı bir caminin adı vardı. Ben de çarşı etrafında üç tane gördüm daha da vardı sanırım..



➽Çarşıdan çıkınca dışarısı full dükkan dolu,telefoncu,lokanta,dondurma..Gördüğümüz yerlerden birinden iki paket maraş dondurması aldık. Gaziantep'e kadar dayanır mı dedik "72 saat dayanır şoklarsam" dedi satıcı 5 TL de şoklama parası verdik. Eve gittiğimizde buzlardan duman çıkıyordu ve dokunduğumuz her buz derimizi yaktı çok değişik bir şeydi nasıl yapıyorlarsa artık dondurmalar da gerçekten taş gibiydi. 



➽Çarşının biraz daha üst kısmına yürüyünce Taş Medrese ve Tarihi Çukur Hamam çıkıyor karşımıza. Tarihi Çukur Hamamına uğramadık ama Taş Medreseye gidip baktık küçücük bir alan zaten türbe varmış oraya baktık.



➽Birkaç tanıdığa buralarda ne var gezecek dediğimizde de bu Çarşıyı ve Teras Kafe isimli Kahramanmaraş'ı yukarıdan seyrederek bir şeyler yiyerek vakit geçirebileceğimiz bu yeri önerdiler fakat oruçlu olduğumuz için kafeye uğramadık.

Kahramanmaraş gezim bu kadardı. Antep ve Maraş arası kısa bir mesafe olduğu için dondurma yemeye bile gidilebilir ama gezilecek bir yerler aramayın...

Bu yazının devamı olarak Gaziantep ve Şanlıurfa yapacağım :)) 



Bu blogtaki yazılar ve kişisel görseller 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu tarafından gerek cezai gerekse hukuki yönden korunmaktadır. Kullanılamaz,kopyalanamaz.
HERKESE SAĞLIKLI,HUZURLU,MUTLU BİR HAFTA DİLERİM..


Blogtaki bütün yazılar kendi düşüncelerim,yorumlarım ve izlenimlerimdir hiçbiri izinsiz kullanılamaz,kopyalanamaz.

  • Share:

You Might Also Like

12 yorum

  1. ayaklarınıza sağlık antepe çok benzettim kahramanmaraşı

    YanıtlaSil
  2. Yaa o dondurma yenmezmiiii nasilda canm cekti olsda yesm :) gecms bayramn mübarek olsun canm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canınız çekmesin diye fotoğrafını koymamıştım ama tüüh ya aslında hazırlardan pek bir farkı yok :))) Senin de bayramın mübarek olsun prensesini de seni de öpüyorum çok ♥

      Sil
  3. Vaybe memleketime gitmişsin ne güzel 😊 ne güzel anlatmış sın 😊 bende yakın zamanda gideceğim inşallah ayaklarına sağlık Gaziantep de güzel dir bekliyoruz devamını 😊sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gaziantep te çok güzel memlekete gitmişken bir gezinti fena olmaz aslında tavsiye ederiim :))

      Sil
  4. Ya o şoklama yöntemi çok zararlı :/ İyi ki bişey olmamış size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir bilgim yoktu ilk defa senden duyuyorum şimdi gidip bakacağım çok teşekkürler!

      Sil
  5. fotoğraflar harikaymış..:) kemeraltı kızlarağası hanında gezdim sanki.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezilecek yerler varda hep küçük küçük yerler ve mesafe olarak birbirinden uzak mekanlar biz geziyi kısa tuttuk :)

      Sil
  6. Ne güzel yerler gezmissiniz, ülkemin dört bir yani cennet aslında 💜

    YanıtlaSil