3 Mart ve Çok Daha Fazlası

By Gizem - 11:42



Bugün 3 Mart. Çoğumuz için sıradan bir gün. Uyandık,kahvaltı yaptık belki dışarı çıktık belki de evde telefonumuzu elimize alıp sosyal medyada vakit öldürdük. Belki bir düğün hazırlığına koyulduk... hayat akışı, her şey normal bir çoğumuz için. Ama aslında 10 yıl önce bugün gencecik bir kız son kez nefes aldı. 10 yıl önce bugün hayaller öldü, gülen yüz soldu, gencecik bir kız katledildi.

Münevver Karabulut'un insanlık dışı bir şekilde öldürülmesinin üzerinden bugün tam on yıl geçti. Çok üzülerek yazıyorum bu yazıyı. On yılda her şey daha da kötüye gitti. Münevverin acısını kabullenemeden yüzlerce kadının katledilişine şahit olduk .Her ay, her yıl öldürülen kadınların sayısı arttı.
Şubat ayında tam 38 tane  -bilinen- kadın öldürüldü. Tabii bu daha kayıtlara geçen..

On yıl önce bugün Münevver öldürülmeseydi dört gün sonra 18 yaşına girecekti. Münevver o gün canice katledilmeseydi şu an her şey farklı olacaktı. 7 Martta arkadaşları ve ailesiyle 18. yaş gününü çok güzel bir şekilde kutlayabilirdi. Çok heyecanlanırdı büyük ihtimalle, heyecan vericidir çünkü 18. yaş. Annesi ve babası ona 18. yaşına özel güzel bir hediye almış olurlardı. Belki çok istediği bir saat,çanta,ayakkabı,kıyafet... Arkadaşları neler getirirdi acaba? En sevdiği renkte bir defter, fotoğraflarının olduğu güzel bir albüm, sevdiği şarkıcının konserine bir bilet... Bunları hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

Belki de araba kullanmayı çok istiyordu, hemen ehliyet almak isteyecekti. Ailesi ona güzel bir araba alacaktı.. kim bilir?

Aradan tam on yıl geçmiş. On yılda bir insan onlarca kötü haber alır, onlarca güzel şey yaşar, aşık olabilir, evlenebilir, kariyer yapabilir,çocuk sahibi olabilir, yurtdışında çok ünlü bir iş kadını olabilir, sakin sessiz bir yerde yaşamayı seçebilir..

Öldürülmeseydi yakın çevresi hariç bizler onu tanımayacaktık. Ve belki de dört gün sonra 28. yaşını çok sevdiği eşi ve çocuğuyla birlikte kutlayacaktı, olabilir ha?

Keşke seni hiç tanımasaydık Münevver. Sen yaşasaydın ve sıradan sokaktaki bir insandan farklı olmasaydın bizim için.
Biz çok huzursuzuz. Biz çok üzgünüz. Yaşanan her şey için çok üzgünüz.

Gittiğinde yerde mutlusundur inşallah.
Özür dileriz Münevver, çok özür dileriz.



Bu blogtaki yazılar ve kişisel görseller 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu tarafından gerek cezai gerekse hukuki yönden korunmaktadır. Kullanılamaz,kopyalanamaz.
HERKESE SAĞLIKLI,HUZURLU,MUTLU BİR HAFTA DİLERİM..


Blogtaki bütün yazılar kendi düşüncelerim,yorumlarım ve izlenimlerimdir hiçbiri izinsiz kullanılamaz,kopyalanamaz.

  • Share:

You Might Also Like

3 yorum

  1. Çok vahşice bir olaydı... bir insanın ne kadar canavarlaşabileceğini gördük, parçalara ayrılmış cesedi bulduklarında.. Yeniden hatırlayınca tüylerim ürperdi. Özür dileriz Münevver.

    YanıtlaSil
  2. aa evt çok üzücü bi olaydı..aynı durumlar helen bile yaşabiliyo maalsef..

    YanıtlaSil